VILA MADELEINE

Ljubljana, Center

1.005.172,00 - 1.230.185,00

Description of the real estate

Vila Madeleine je bila zgrajena leta 1903 in je pod zaščito Zavoda za varstvo in kulturne dediščine Slovenija (ZVKDS). Investitor bo izvedel rekonstrukcijo vile v smislu statične sanacije objekta ter k obstoječemu objektu dozidal še garažni podzemni objekt, ki bo namenjen stanovalcem vile.

Vila se nahaja v samem središču Ljubljane -  diplomatski četrti. V okolici je vrsta ambasad, ministrstvo za zunanje zadeve, vladne stavbe, trgovine ter park Tivoli, mestni avtobusi in druge služnostne storitve, dosegljive pešcem.

Vila Madeleine bo elitna meščanska vila v kateri bo osem luksuznih stanovanj. V vseh prostorih bo zagotovljena maksimalna osončenost ter hkrati zagotovljena primerna stopnja intimnosti. Vsako stanovanje bo imelo velike dnevne prostore, ki se bodo nadaljevali z ložo oziroma s teraso ali atrijem. Urejeni bodo tudi skupni prostori, kot so otroško igrišče, dvigalo, podzemna garaža s parkirišči do katerega bo mogoče dostopati tudi z ulice z dvigalom za osebna vozila in shrambami ter odprte bivalne površine.

Vila bo imela v vsakem nadstropju po dve stanovanji, pritlični stanovanji bosta imeli vsaka svoj atrij, stanovanji v mansardi pa bosta poleg terase imeli tudi galerijo.

REKONSTRUKCIJA OBJEKTA

V sklopu rekonstrukcije objekta se bo izvedla tudi delna energetska sanacija objekta:

-zamenjana bodo obstoječa lesena škatlasta okna in zunanja vrata z energetsko varčnimi vrati, ki pa bodo po izgledu enaka obstoječim;

-pod tla pritličja bo dodanih 18 cm toplotne izolacije

-mansarda bo toplotno izolirana z vsaj 12 cm kvalitetne toplotne izolacije

-v stanovanjih bo urejeno prisilno prezračevanje z rekuperacijo

-ogrevanje bo potekalo preko novega priključka na plin in toplotne črpalke zrak-voda. V stanovanjih bodo tako talno ogrevanje kot tudi radiatorji, preko katerih se bodo stanovanja ogrevala.

FASADA

Narejena bo popolna rekonstrukcija starih historičnih ometov in štukatur. Izvedena bo kontaktna tankoslojna fasada skladno z zahtevami ZVKDS. Barva fasade bo po izboru ZVKDS.

STAVBNO POHIŠTVO

Vgradila se bodo protihrupna lesena okna in balkonska vrata kasetne izvedbe. UW oken bo 1,0. Notranje krilo bo iz dvoslojnega termoizolacijskega stekla. Odpiranje vseh oken in balkonskih vrat bo na krilo in ventus, panoramske stene pa se bodo odpirale drsno. V mansardi bodo panoramske steklene odprtine. povsod se bo ohranil vzor starih oken in vrat.

Izdelana bodo nova notranja vrata, vendar po vzoru obstoječih, historičnih vrat. Vrata bodo lesena dvokrilna ali enokrilna z lesenimi podboji in standardnimi lesenimi furniranimi paneli. Vratna krila in podboji bodo različni glede na pozicijo.

Poleg tega bodo izdelana tudi nova vhodna vrata, prav tako po vzoru obstoječih vrat, vendar z zahtevano požarno odpornostjo. Vhodna vrata v stanovanja bodo varnostne izvedbe z minimalno polurno protipožarno zaščito.  Izvedena bo replika obstoječih vrat z zahtevanimi karakteristikami in sicer z lesenimi masivnimi podboji ter vratnimi krili, ki bodo imela v sredini ustrezne kovinske ojačitve, termoizolacijo in bodo na zunaj prevlečene z ustrezno zaščitno ploščo iz vodo-odbojnega materiala.

POVRŠINSKE OBDELAVE

Notranje zidane stene bodo grobo in fino ometane ter poslikane enobarvno s poldisperzijsko barvo. stene v kopalnici bodo do stropa obložene s keramiko. 

Stropovi bodo spuščeni, suhomontažne izvedbe, površine bodo brušene, glajene in prepleskane.

Tlaki v vseh prostorih bodo obloženi s hrastovim parketom na ribjo kost debeline 2cm, zaključenim z visoko stensko letvijo. V kopalnicah bo položena keramika proizvajalca Porcelaingres ali enakovredne kvalitete. 

Kupec ne plača provizije.

 

Show more

Agent\is contact

Domen Plestenjak

Licenca: 02867

Contact agent