REZIDENCA PRESKA

Ljubljana okolica, Medvode

Opis nepremičnine

Večstanovanjski objekt "Rezidenca Preska" se nahaja na lepi lokaciji na območju Medvod, tik pred naseljem obdan s čudovitimi pogledi.

Vsak del stavbe je bil skrbno načrtovan z namenom zagotoviti stanovalcem prebivanje v objektu zgrajenem po najvišjih standardih. Materiali, izvajalci in dovršena izdelava so jamstvo za nadstandardno urejeno stanovanjsko zgradbo. S pregledom uporabljenih materialov in izvajalcev boste dobili potrditev, da je Rezidenca Preska resnično kakovostno zgrajena in bo vaš idealen dom za naslednja desetletja.

Lokacija

Preska je naselje na južnih obronkih ravnine pri Medvodah in je le nekaj minut oddaljena od Ljubljane. V bližini Rezidence Preska so prometna infrastruktura, športne površine, kulturni in drugi pomembni objekti.

Konstrukcija

Stavbo sestavlja armiranobetonska konstrukcija podzemnega dela ter lesena konstrukcija (z jeklenimi ojačitvami) v nadzemnem delu. Armiranobetonski del konstrukcije obsega kletno etažo z uvozno rampo in vertikalni komunikacijski jedri, dvigalna jaška s stopniščem.

Večina sten lesene konstrukcije pritličja, nadstropja in mansarde je izvedena v sistemu MHM. Uporabljene so stene debeline 16 do 20 cm. MHM stena je gradbeni element izdelan iz mehansko povezanih lesenih lamel v večslojno križno zloženo strukturo, ki je po plasteh žebljana in tako povezana v lesen stenski element. Med seboj so vsi elementi konstrukcijsko vezani s specialnimi vijaki in žeblji.

Bolj obremenjeni segmenti v konstrukciji so ojačani z jeklenimi nosilci. Jekleni okvirji zagotavljajo zahtevano tudi večjo potresno odpornost in stabilnost objekta. Medetažna konstrukcija je izvedena iz masivnih enosmerno mozničenih plošč debeline 200 mm (talna plošča pritličja, nadstropja in mansarde).

Konstrukcija strehe je izvedena iz masivnih lesenih mozničenih plošč (PHE) debeline 180 mm. Tudi strešna plošča tako kot medetažne plošče poteka v vzdolžni smeri objekta.

Fasada je izvedena kot lahka prezračevana fasada v kombinaciji vidnega lesa (Brazilski tik – Cumaru) v naravni barvi in lahkih prezračevanih fasadnih oblog, izdelanih iz aluminijevega kompozita debeline približno 4 mm.

Stropne obloge v ložah so iz laminatnih plošč debeline približno 12 mm, svetle barve. V stropni oblogi sta vgrajeni linijski LED svetilki.

Balkonske in terasne ograje so sistemske steklene balustradne ograje, višine 110 cm in izvedene v lepljenem varnostnem in delno potiskanem steklu. Zgoraj je steklena ograja zaključena z Alu profilom.

Ogrevanje in hlajenje

Vsa stanovanja se ogrevajo s talnim ogrevanjem. Stanovanja se hladijo s stropnim hlajenjem, dnevne sobe s kuhinjami pa dodatno še s stropnimi kanalskimi ventilatorskimi konvektorji, skrite izvedbe v medstropovju. V kopalnicah je dodatno vgrajen električni stenski radiator. Za nastavitev želene temperature v posameznih prostorih so vgrajeni sobni termostati z elektronskimi tipali.

Vir toplote in hladu je kombinirana naprava – toplotna črpalka za istočasno ogrevanje in hlajenje. Naprava ima vgrajena dva sistema, enega za odvzem toplote iz vira toplote – sistema geosond (zemeljska energija), drugega pa za hlajenje vode za hlajenje objekta. Topla in hladna voda iz kombinirane naprave se zbira v zalogovnikih. Dodatno ima naprava dograjen modul za centralno pripravo sanitarne tople vode do 65°, ki se zbira v zalogovniku volumna 2000 l.

Za vsako stanovanje posebej je vgrajena rekuperacijska samostojna rezrečevalna naprava z dovodnim in odvodnim ventilatorjem, visoko učinkovitim ploščnim ntalpijskim rekuperatorjem in filtrom dovodnega zraka. Celoten sistem ogrevanja, hlajenja in prezračevanja je voden in nadziran preko CNS Sistema.

Za vsako stanovanje so instalirani ločeni števci za porabo hladne in tople sanitarne vode, porabo energije za ogrevanje in hlajenje. Ravno tako ima vsako stanovanje svoj števec za električno energijo.

Uporabljeni materiali

Materiali, dobavitelji in izvajalci gradnje so bili izbrani tako, da zagotavljajo najvišjo raven kakovosti v Sloveniji. Vsa stanovanja so kakovostno zaključna in obdelana z izbranimi materiali (marmor Hotavlje, hrastov parket, sanitarna oprema Catelano, stenske in talne obloge Mirage, senčenje, steklene ograje, … ). Stanovanja imajo izjemno prostorne terase s katerih je čudovit pogled na bližnje hribovje in priključek za zunanje jacuzzy-je. Zračni bivalni prostori saj je minimalna višina stropa 3,20 cm.

Stanovanja

V severnem delu stavbe so umeščeni spalni prostori s čudovitim pogledom na Triglav in Alpe. Bivalni del stanovanj je umeščen na južno stran, kjer pogled skozi okno ali terase pričara travnike, gozdove in rekreativne površine, ki bodo ostali nepozidani tudi v prihodnje. Prostorne shrambe in parkirni prostori se nahajajo v podzemni etaži objekta, od koder se do stanovanj pripeljete z enim od dvigal. Rezidenca Preska ima ograjeno zasebno dvorišče, dovoz za vozila je direktno preko klančine v varno kletno etažo.

V prvem vhodu se nahajajo 4 stanovanjske enote s pripadajočimi balkoni / terasami, obrnjenimi v smeri  V-S-Z.

Stanovanja imajo veliko zasebnosti saj so vhodi ločeni ali pa sta le dva v vhodu. 

V drugi lameli se pravtako nahajajo 4 stanovanjske enote, zrcalno obrnjenie v smeri  V-J-Z. Pogledi so v obeh delih čudoviti in dolgi.

Parkiranje

Parkiranje je urejeno v kleti objekta. Za vsako stanovanje sta na voljo 2 parkirni mesti (31,5m2). V garažnem prostoru je inštalacija predpriprava za polnjenje električnih avtomobilov. 

Shramba

V kletni etaži se nahajajo shrambe v velikosti 20,9 m2 za vsako stanovanje in tehnični prostori/kotlovnica. 

Zunanja ureditev

Okolica je izjemno lepo urejena z zadosti zelenimi površinami in lepo hortikulturno zasaditvijo.

Zunanje površine namenjene izključno stanovalcem so ograjene z žičnato ograjo in niso javno dostopne. 

Gradnja je bila zaključena v letu 2019, stanovanja so izdelana na ključ in so na voljo.

Projekt ima pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje in uporabno dovoljenje ter notarsko overjene splošne pogoje prodaje.

Navedena cena vključuje 22% DDV.

Z veseljem Vam bomo podali več informacij, pokličete lahko našo agentko Mašo Pečar,  na 030 258-000 ali pišete na m.pecar@ljn.si.

Prikaži več

Nepremičnine

ŠifraŠt.OznakaPovršina brutoPovršina netoCenaStatusTloris
PS311159MP10Stanovanje, 3-sobno366.7 m2208.9 m21.337.660 €Prosto
PS311153MP3Stanovanje, 3-sobno195.2 m2113.2 m2639.094 €Prosto
PS311157MP4Stanovanje, 3-sobno186.9 m2114.5 m2611.919 €Prosto

Kontakt agenta

Maša Pečar

Licenca: 02490

Kontaktirajte agenta za ogled