"VILE ŠENTVID"

VILE ŠENTVID

Ljubljana, Šiška

416.000,00€ - 438.000,00 €

Opis nepremičnine

SPLOŠNO

Lokacija novih stanovanjskih objektov »VILE ŠENTVID« se nahaja ob Ulici bratov Komel in zapolnjuje že pretežno pozidano območje delno s starejšim podeželskim poselitvenim vzorcem, delno z novejšimi objekti.

Gradnja objektov »VILE ŠENTVID« se je izvajala v treh fazah. Zadnja 4. faza je v gradnji. V vsaki izmed faz je bilo predvidena gradnja dveh dvojčkov. Predhodno se je bilo že zgrajenih 6 objektov – dvojčkov, faza D je zadnja in vključuje gradnjo dveh dvojčkov oz. 4 stanovanjskih enot.

Predvidena gradnja stanovanjskih enot bo urejena do III. podaljšane gradbene faze, ki vključuje stavbno pohištvo, fasado, streha, zunanja ureditev (brez hidroizolacije in keramike na terasi), tlakovce pred vhodom in okoli objekta ter asfaltirane dostope do objektov.

Vsi komunalni priključki bodo pripeljani do objekta. Meteorne vode bodo speljane v ponikovalnico na lokaciji objektov D1 in D3.

Finalizacijo objekta ni predmet izvedbe (do 3PGF) in jo kasneje izvede kupec sam.

Izvedba tlakov, notranjih elektro in strojnih inštalacij, strojne opreme (plinski kotel, rekuperatorji, hladilne naprave) Vsaka enota bo imela komunalne priključke (elektrika, TK, plin, vodovod, fekalna kanalizacija) ter po dve parkirišči pri posameznih enotah.

ZASNOVA

Pomemben vidik pri načrtovanju predstavlja dejstvo, da je stanovanje dom in da mora lastnikom zagotavljati vse, kar je za prijetno bivanje potrebno. Posamezne stanovanjske enote so zasnovane moderno in racionalno. Dvojčka D1-D2 in D3-D4 sta zasnovana P+1 - podobno, kot že izvedeni objekti v prejšnjih treh nizih.

Objekt odlikujejo čiste linije, katerim so dodani posamezni elementi, kot so »francoska okna«.

Zunanje ograje so kovinske, cinkane in prašno barvane. Streha je ravna zaključena z vencem čistih ravnih linij.

Med stanovanjskima enotama, so predvidene pregradne stene ob severni in južni fasadi, kar omogoča intimnost bivanje stanovalcev.

Enoti D1 in D2 sta zasnovani simetrično enako, prav tako enoti D3 in D4. Razlikujeta se po tem, da je enota D3-D4 konusne oblike na južni strani.

Tlorisna zasnova je v obliki črke »L« etažna zasnova P+1.

Vhod v posamezno enoto je s severne strani.

Ob stranski fasadi sta predvideni dve parkirni mesti za vsako stanovanjsko enoto.

V pritličju so ob vhodu AB notranje enoramne stopnice za dostop v nadstropje.

Energetska učinkovitost stavbe je dosežena s kakovostnim ovojem stavbe, z vgrajenimi kakovostnimi PVC okni ter predpripravo za vgradnjo zunanjih žaluziji.

Stanovanjski objekt je preudarno načrtovan z izbranimi materiali in z upoštevanjem zahtev glede energetske učinkovitosti. Tehnologija objekta sledi razvojnim smernicam, hkrati pa zagotavlja relativno enostavno upravljanje in vzdrževanje.

Vsi predstavljeni opisi in slikovno gradivo so informativne narave. 

DOSTOP

Dovozna pot je asfaltirana. Poti pred in okoli objekta so tlakovane z betonskimi tlakovci. Preostale površine bodo zatravljene. Dovoz do obeh objektov je na severni strani in se priključje na Ulico bratov Komel preko poglobljenega robnika ob cestišču.

Vsaka stanovanjska enota ima urejeni dve parkirni mesti za osebna vozila.

TEHNIČNI OPIS

Objekti bodo izvedeni v klasični izvedbi, v kombinaciji opečnih in armiranobetonskih konstrukcij. Dve enoti dvojčka sta dilatirani s samostojnimi zidovi na skupni armiranobetonski temeljni plošči debeline 30 cm. Obodni nosilni zidovi so iz opečnega modularnega bloka debeline 29 cm, vmesni nosilni zidovi debeline 20 cm pa iz armiranega betona. Opečni zidovi so protiptresno ojačani z AB vezmi. Obodne stene na dvojčku D3 in D4  deloma  iz AB. Stropne konstrukcije so iz armiranobetonskih plošč debeline 20 cm. Balkon je izveden kot klasična konzola.

STREHA

Ravna streha je izvedena s kakovostno toplotno izolacijo ter hidroizolacijo. Kot zaščitni sloj na vrhu služi nasip s prodcem.

FASADA

Fasadne obloge so predvidene iz kakovostne toplotne izolacije s kameno volno in stiroporjem. Zaključni sloj bo zagotavljal potrebno zaščito obložnih materialov.

OKNA

Okna so v PVC izvedbi s pokrivnim zunanjim profilom iz ALU ter zunanjimi ALU policami.

VHODNA VRATA V STANOVANJA

Vhodna vrata so protivlomna v ALU izvedbi.

INFRASTRUKTURA

 Škofijska klasična gimnazija, vrtec Sapramiška, vrtec Šentvid, Vrtec Dobrega pastirja, Lekarna Lj-Šentvid, OŠ Alojzij Šuštar, ZC Dravlje, Mercator... LPP 01, 01B, 08, 25, N01

Prikaži več

Nepremičnine

ŠifraŠt.OznakaPovršina brutoPovršina netoCenaStatusTloris
PH20231017NOHiša, Dvojček185.6 m2160.5 m2Prodano
PH20231018NOHiša, Dvojček185.6 m2160.5 m2Prodano
PH20231019NOHiša, Dvojček181.1 m2153.9 m2438.000 €Prosto

Kontakt agenta

Nataša Osojnik

Licenca: 02403

Kontaktirajte agenta za ogled