PRIMESTNI GAJ

Ljubljana okolica, Ig

Opis nepremičnine

Na atraktivni lokaciji v Tomišlju, v občini Ig, obdani z urejenim okoljem in neokrnjeno naravo, med dvemi sodobnimi naselji dvojčkov in vrstnih hiš bosta zgrajeni dve dvostanovanjski hiši. Štiri sodobno arhitekturno zasnovane stanovanjske enote bodo ljubiteljem narave, sprehajalcem psov in družinam z otroki ponudile priložnost za sproščujoče in mirno bivanje.

Idilična zasnova hiš z modernim minimalističnim dizajnom, pri katerem bosta v notranjosti uporabljena les in kamen, bo nudila veliko mero zasebnosti, dajala občutek povezanosti z okolico ter omogočala prebivalcem uživanje in sprostitev v čarobnosti gozda in njegovih spreminjajočih se letnih časih. 

Etažnost obeh hiš je P + 1 + podstrešje, brez kletne etaže. V posamezni hiši se bosta nahajali po dve enoti, glavni vhod v objekt je iz jugovzhodne strani. Enote v izmeri 143,90 m2 so arhitekturno zasnovane tako, da se v pritličnem delu nahajajo bivalni prostori, v nadstropju pa spalni prostori.

Pritlični del, ki meri približno 50,00 m2 se iz garderobe razteza v dnevni WC, kurilnico in stopnišče, pod katerim je umeščen rekuperator zraka. Kuhinja, jedilnica in dnevna soba predstavljajo prostoren dnevno bivalni prostor, kjer se družina zadržuje največ časa. Iz jedilnega dela se preko vogalnih odprtin, ki zagotavljajo obilo dnevne svetlobe, odpira pogled na okolico.

Po stopnicah se povzpnemo v 1. nadstropje, ki obsega hodnik, spalnico, dve otroški sobi in kopalnico. Podolgovata zasteklitev v intimnejšem spalnem delu osvetli prostor in prispeva k občutku sprostitve. Skupna kvadratura prostorov v nadstropju znaša dobrih 45 m2.

Zaprt neizkoriščen podstrešni prostor je od preostalega dela hiše ločen z lastnim vhodom preko stopnišča.

Vsaki enoti pripadata dve parkini mesti in zunanji terasni del.

TEHNIČNI OPIS

Material
Glavni konstrukcijski material je beton v kombinaciji z AB vezmi in ploščami. Predelne stene bodo izvedene iz siporeksa in opeke, zaključene s strojnim ometom. Nosilna stena med enotama bo zvočno izolirana, da se onemogoči prenos zvoka na sosednjo enoto.
Tlaki, talne obloge in komunikacije
Po celotnem objektu je kot talna obloga predviden parket. V predelu kopalnice, kurilnice in garderobe je predvidena keramika. Izvedba poda je plavajoči zvočno izolirani estrih. Stopniščne rame in podesti so armiranobetonski, s končnim lesenim tlakom v barvnih tonih parketa.
Streha
Ostrešje strehe z naklonom 40 stopinj, bo izvedeno iz smrekovega lesa visoke kakovosti. Kritina strehe bo trapezna pločevina, ki objektu doda bolj modern izgled. V strešnem predelu ni predvidenih strešnih oken. Odvodnjavanje meteornih vod iz strehe bo izvedeno preko horizontalnih in vertikalnih žlebov.
Fasada, okna in vrata
Fasada bo bele barve z manjšimi lesenimi detajli, izvedena po sistemu kontaktnih fasad. Objekta bosta izolacijsko polno obdana, kar zagotavlja energetsko učinkovitost in udobje. Predvidena so PVC okna s troslojnim termoizolacijskim steklom, notranja vrata iz furniranega lesa in zvočnoizolativna, požarno odporna in dimo tesna vhodna vrata.
Okolica in parkirna mesta
Vsaki enoti pripadata dve parkini mesti in zunanji terasni del, nad katerim se lahko kasneje izvedejo nadstreški kot sončna zaščita. Dostop z avtomobili do objektov je mogoč preko že obstoječe ceste.
Infrastruktura
Predviden je priklop na javno vodovodno, kanalizacijsko, elektro in telekomunikacijsko omrežje.
Ogrevanje, hlajenje in prezračevanje
Vsaka stanovanjska enota bo imela za ogrevanje in prav tako pripravo tople vode, toplotno črpalko. Predvideno je tudi talno ogrevanje in klimatske naprave z odvodom kondenza. Za prezračevanje prostorov je predvideno centralno prezračevanje z rekuperacijo.

Predviden začetek gradnje: julij 2024

Predviden zaključek gradnje: december 2025

O projektu vas obveščamo zgolj informativno. Gradbeno dovoljenje je že pridobljeno. Nakup enot bo mogoč po sprejetju notarsko overjenih splošnih pogojev prodaje. Do takrat bomo vodili nezavezujoče/neplačljive rezervacije po vrstnem redu.

Vabimo vas, da stopite v stik z nami po telefonu na št.: 030 313 002 ali nam pišite na m.erculj@ljn.si . Z veseljem smo vam na voljo za podrobnejša pojasnila.

Prikaži več

Kontakt agenta

Mojca Erčulj

Licenca: 02138

Kontaktirajte agenta za ogled